Sukuseura

HAUTAKIVI

Esivanhempiemme Mikko ja Aliina Tykkyläisen sekä heidän nuorena kuolleiden lapsiensa hautakivi Enon hautausmaalla kaipaa ehostamista.

Kunnostusta vaativa hautakivi

Kolehtia on jo kerätty 490 euron verran tosin jonkin verran vielä puuttuu (tämän hetken arvion mukaan 135 euroa). 

Jos haluat osallistua hautakiven ehostamiseen laita haluamasi summa tilille

FI42 5094 0020 2122 84, saajan nimi Tuija Malinen

Uutiset

Sivustolla on oma valikko uutisille. Käy katsomassa, mitä sukuseuralle kuuluu tänään.

Tykkyläisen sukuseura lyhyesti

Tykkyläisten ensimmäinen kokoontuminen oli vuonna 1998. Tykkyläisten sukuseura r.y. perustettiin kolme vuotta myöhemmin vuonna 2001.

Tämän hetken tietojen mukaan näyttää ilmeiseltä, että kaikkien Tykkyläisten sukuhaarojen lähtöpaikka on nykyisen Enon kunnan alueella. Pisimmälle on selvitetty Haapalahdessa olevan Tykkylän tilaa hallinneen sukuhaaran esi-isiä aina 1600-luvun loppupuolelle. Näyttää ilmeiseltä, että Tykkyläisiä on esiintynyt 1700-luvun alussa vain silloisen Suur-Ilomantsin Enon kylässä. 1700-luvun alussa sukua näyttää levinneen muihin Enon alueen kyliin ja rajanaapuriin Pielisjärvelle. Kun on selvitelty muualla Suomessa asuvien Tykkyläisten sukujuuria, niin tähän mennessä tietoon tulleista kaikkien sukujuuret johtavat Enoon.

Näistä aikaisin muualle muuttaneiden Tykkyläisten sukuhaaroista on saatu kaksi selvitystä. Toinen on 1741 Enossa Nesterinsaaressa syntyneen Markku Tykkyläisen sukuhaara. Sukuhaaran edustajia muutti 1860-luvun nälkävuosien aikana Venäjälle Petroskoin seuduille, josta monet palasivat 1900-luvun alussa Suomeen mm. Helsingin seudulle. Olavi Tykkyläisen jo 1950-luvulla laatiman sukuselvityksen mukaan heidänkin juurensa ovat Enossa.

Toinen selvitetty sukuhaara 1755- syntyneen Matti Tykkyläisen sukuhaara, jonka edustajia muutti pian naarurikuntaan Pielisjärvelle. Pielisjärvellä Kuorassa on isojaon aikaan ollut Tykkylän tila Kuorajärven rannalla. Tämän sukuhaaran edustajia asuu mm. Lahden, Helsingin ja Turun seuduilla.

Näyttää siltä, että Tykkyläiset ovat tulleet Enoon 1600-luvun loppupuoliskolla. Tällöinhän Enon alueen ortodoksinen väestö siirtyi Venäjälle ja korvautui Savon suunnasta muuttaneilla luterilaisilla. Mistä Tykkyläiset tulivat Enoon, ei ole selvyyttä. Monet merkit viittaavat siihen, että sukua olisi esiintynyt jo 1500-luvulla Kannaksella, josta väkeä lähti liikkeelle kohti Stolbovan rauhassa 1619 Ruotsille siirtyneitä alueita, joihin Enon aluekin kuului. Väestöä siirtyi kirkon ja maallisen hallinnon tuella ortodoksien autioiksi jättämille alueille. On mahdollista, että Tyckyläin-nimi on tullut käyttöön vasta 1600-luvulla Enossa. On esitetty arvioita, että sukunimi olisi samaa alkuperää kuin Tynckyin-sukunimi, josta myöhemmin muodostui Tynkkynen-sukunimi. Tynkkysten sukua esiintyi runsaasti Savonlinnan seuduilla.

Tukeaksesi sukuseuran toimintaa muistathan maksaa seuran jäsenmaksun. Se on 25 euroa / henkilö, ja jäsenmaksu kattaa kolmen vuoden jäsenyyden kaudelta 2018 – 2021, jos et ole maksanut jota sitä. Pankkisiirtolomake on lähetetty niille, jotka eivät ole maksaneet tämän kauden jäsenmaksua.

Jäsenmaksu tulee maksaa tilille FI 48 5780 0720 4690 92.

Jos maksat useamman henkilön jäsenmaksun kerralla laita tiedot mielellään puheenjohtajalle paavo.lambropoulos at gmail.com.